shomer shabat

Pazartesi, Ocak 13, 2014

1924 - 2014 DING DONGLAR OLMEZ!!!!!

bs"d

Ibranice'de bir deyim vardir. "Frayerim lo metim, hem rak mithalfim." 

(פראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים)  -- "Enayiler olmez, sadece degisirler -- yenileri gelir"


1924 yilindan New York Times'tan bir gazete kupuru:



1924 yilinda Hitler'in rehabilite olduguna inanan dangalaklar ile bugun Abbas'in ve 20 sene evvel Arafat'in rehabilite olduguna inanan ding donglar arasinda sadece zaman asimi var. Ama zaman asimi hic bir sey degistirmemis.
Bugun 2 Devlet safsatasina inananlar, Arafat veya Abu Mazen'in "baris ortagi" olduklarini savunmaya devam edenler eger yasasalardi buyuk ihtimal ile 1924'te yukardaki gazete kupurunun altina da sevincle imzalarini atarlardi. 
"Buyuk ihtimal ile" diye yazdim cunku bugunku trendlerini temel alirsak ve kultur ve bilgi seviyelerini de hesaba katarsak yukardaki ornegin de farkindaliliklari ile halen ayni 1924 dusunce cizgisini devam ettirdiklerini gorerek bu sonuca varmakta bir sorun yok.

Yani yukardaki fotografin orijinalini aldigim Elder of Ziyon adli blog'da bu fotografa tepki veren bir okuyucunun yazdigi gibi. Buyuk ihtimal ile bu haberi de 1924'te TOM FRIEDMAN kaleme almistir.

Olamaz demeyin cunku 1967'den sonraki ISGAL yuzunden Araplarin 1929 Hebron katliamini, daha sonraki bir cok ayaklanma ve kan dokumunu yaptiklarini kabul ettiniz zaten.






Related Posts with Thumbnails