shomer shabat

Cuma, Mart 08, 2013

VENEZUELLA'NIN 4UNCU EN ZENGINI

bs"d

evvelki gun vefat etti...


2 milyar Dolar'a yaklastigina inanilan serveti ile Venezuella'nin en zengin 4uncu sahsi Hugo Chavez aynen ABD'nin basindaki diktator ve takipcileri gibi zenginden alip, fakire dagitacagim dalaverasi ile hem kendini ve etrafini zengin etti hem de Venezuella'yi iflasin esigine getirdi:

The Economist'in bu makalesi ABD'nin bugun icine girmekte oldugu durumu Venezuella uzerinden cok guzel bize anlatiyor:

http://www.economist.com/node/18233412

Makale 2 sene evvelinden ama gidisati anlatmasi bakimindan onemli.

Alinti: 

Nonetheless, that sovereign default is even being mentioned in the same breath as a big oil producer in a fast-growing region says something about Mr Chávez's economic stewardship. Even if he makes it past 2012, he will eventually either have to change his policies or deny bondholders what they are owed.

3 sene icinde Venezuella'nin borcu %90 artti.
Borc limitini devamli yukari cekerek, para basarak nereye kadar varilabilir ki?

http://www.eluniversal.com/economia/120303/in-three-years-venezuelas-foreign-debt-grew-90


Burada gorunen ABD paraleli ve bugun ABD'yi eline gecirmis olan dikta rejiminin de yuruttugu politika ile kesinlikle  biz kendi cocuklarimizin haklarini yiyoruz.
Bugun ABD'nin borc aldigi her 1 Dolar bizim cocuklarimizin sirtina yuk olacak.

Ama dunya gorusu "basari"yi alt edip calisandan calip tembel dagitma ve bu sekilde toplumu kontrol etme olan OBAMA REJIMI'nin umrunda mi bu? Tam tersine amac bu durumu yaratmak.

Obama ABD'nin Putin'i olma yolunda. Ikinci donem bitince bir tahtaravelli ile Obama'yi ABD'nin 3uncu donem Baskanligini yapan Baskan olarak bulursaniz sasirmayin.
Gerci bunu hazm edemeyecek kesim iyi silahlanmis olsa dahi, son zamanlarda sozde uber-humanizm kisvesinde yapilan "silahsizlanma" gayretleri de artik sasirtmamali.



Related Posts with Thumbnails