shomer shabat

Çarşamba, Ekim 13, 2010

SHALOM GAZETESI MI , SHALOM AHSHAV GAZETESI MI?

bs"d

Gecen hafta Shalom Gazetesin'nin attigi "Barisa Yerlesim Engeli" basliginin devami olarak bu hafta karikaturist Izel Rozental'in cizimi dikkatimi cekti. Gerci gecen hafta da Izel Rozental'in "baris guvercini"ni ezen Israil buldozeri karikaturu atilan basligin cizgilenmis hali idi.

Bu haftaki karikatur de ise "savas naralari" atan bir vatandas ile yapilan roportaj konu edilmis.
Izel Rozental'a ve Shalom gazetesinin politik cizgisini belirleyenlere bir kac uyarim var.

Oncelikle bu fikri savunan , yani "gercek baris"a Ortadogu'da ve sahip oldugumuz komsular ile sadece ve sadece kuvvetli olarak ve gerekirse savasarak ve (kusura bakmasinlar) ama bu savaslardan da GALIP cikarak varilabilecegini dusunen milyonlar mevcut.
Bu milyonlarin icinde gerek halen savasabilecek konumda olanlar ve gerekse de yakinlarini bu savaslarda kaybetmis olanlar var.
Aynen gecen gun buraya ilettigim Profesor Aumann'in kendi oglunu kaybettigi gibi.
Aynen Profesor Aumann gibi veya binlercesi gibi tum acisina ragmen ve tum acilari ile bulundugumuz cografyanin hayalperestler icin Aushwitz yoluna en kestirmeden gidilebilecek yer oldugunu idrak edenler de var.
Gerek Israil'in gecmis savaslarinda (ozellikle Yom Kipur) , gerekse son Lubnan Savasinda yurtdisinda yasayip (yani Israil disinda-- Turkiye degil ) bu goreve kosanlarin da varligini cok iyi biliyoruz. Yuzlerce ve binlercesi mevcut.
Son secimlerle de belli oldugu gibi Israil'de goz ardi edilemiyecek bir toplum tarafindan savunulan bu fikrin "savas naralari" atan kesmin yansimasi olarak bu sekilde cizilmesi Shalom Ahshav Gazetesi'nin yomumu belli ediyor.
Sanirim karikaturun sadece belden yukari cizilmis olamasi da belki bu beyin tek bacakli bir savas gazisi olmasindan dolayidir . Kim bilir ?
Related Posts with Thumbnails