shomer shabat

Pazar, Haziran 26, 2016

ALTALENA -- BİR İNSANLIK SUÇU

bs"d



Bildiğimiz bu hikayeyi bugün 84 yaşında olan Hilik Şapira'nın ağzından dinleyince insanın tüyleri diken diken oluyor.
Diyelim ki Ben Gurion ve etrafındakiler haklıydılar. Bu geminin Etze"l'e ait olmaması gerekiyordu -- ki aralarında yapılan anlaşmaya göre silahlar Yeruşalayim'in kurtarılması için Etze"l tarafından kullanılacaklardı. Ama sosyalizmin temel kurallarından olan "dürüst olmayacaksın" ilkesi ile Ben Gurion ve şürekası haklıydılar diyelim.

Hilik Şapira'nın kendi sesinden Altalena'da olanlar.

Ama beyaz bayrak çekmiş, silahsız olarak batmakta olan gemiden suya atlayanları yaylım ateşine tutanların yargılanmamış ve işledikleri insanlık suçundan dolayı ceza almamış olmaları İsrael tarihinin utançlarından biri olarak kalacak. İsrael'in ilk yıllarının Yahudi iç ırkçılığı ile lekelenmiş sayfaları arasından bu sosyalist şürekanın işledikleri suçlar umarım tek tek ortaya çıkartılıp en azından tarihin gözünde yargılanmalı.
Bütün bunlara yakin tarihin Oslo ihaneti, Guş Katif sürgünü, Histadrut, Bima, Kameri, Şimon Peres örgütü gibilerin milyarlarca Dolar bedelindeki borçlarının silinmeleri dahil edilerek.
Tabii sosyalist ataların lülelerini keserek Kibbutzlara yolladıkları Yemenli çocuklar, doğumlarda annelerinden çalınan Yemenli bebekler, Fas göçmenleri üzerinde yapılan deneyler vs., vs., vs...

Related Posts with Thumbnails