shomer shabat

Cuma, Mayıs 02, 2014

BUNU BILMIYORDUM -- 1 MAYIS 2014 (FUGU PLANI)

bs"d



Fugu baligi ile Yahudilerin ne alakasi olabilir?

Hikaye soyle:

Rus - Japon Savasi sirasinda ABD Japonya'ya destek vermete idi. Bu destegi yaratan en onemli sahis ta Yahudi asilli banker Yaakov Shiff'ti.
Japonlar hic umulmadik bir sekilde kucucuk ordulari ile koca Rusya'yi bu Yahudi Banker'in yarattigi mali olanaklar ile dize getirirler.

Savas sonrasi Japon Subaylar Ruslar ile olan iliskileri sirasinda o siralarda yeni moda olmaya baslayan "Siyon Liderlerinin Protokolleri" ile tanisirlar. Bu antisemit kitabi Japonya'ya getirirler ve politik liderler savasi kazanmalarina neden olan Yahudi Banker ve Protokollerde sozu edilen Yahudilerin tum dunyayi yonetme planlarini bir birleri ile birlestirince bundan yararlanabileceklerine karar verirler.

Plan Yahudileri Japon topraklarina getirip bir nevi otonomi kurmak ve bundan kar saglamak.
Ama "Siyon Liderlerinin Protokolleri"nin uzerlerinde biraktigi etki ile Yahudilere tamami ile guvenemeyeceklerine inanmaktaydilar. 
Bu plana da "Fugu Plani" adini vermelerinin nedeni bu.

Fugu baligi cok degerli bir mezedir.
Tek sorunu icinde tasidigi cok tehlikeli bir zehirden arindirilmasi gerkmektedir. Zehir ayirildiktan sonra cok lezziz ve degerli bir meze.




1934 ve 1938'de bu plana hiz vermeye calisildi ancak daha sonra Almanya ve Japonya isbirligi anlasmasi imzaladiktan sonra plan rafa kaldirildi.

Tabii ayrica Lithuanya Yahudilerinin kendilerine tek kurtulus noktasi olarak gordukleri Curachao yoluna cikabilmeleri icin gerekli Japonya vizesini, hukumetinin karsi gelmesine ragmen veren ve binlerce Yahudi'nin Shanghai'a vararak hayatlarini kurtaran (Mirer Yeshivasi dahil) Chiune Sugihara'yi da unutamayiz. Zaten Yad Vashem de unutmadi.
Related Posts with Thumbnails