shomer shabat

Salı, Ekim 01, 2013

GUNUN FACEBOOK STATUSU

bs"d

Ayelet Shaked'in J-street dumbelekleri hakkinda yazdigi Facebook Status'u bugunun odulune layik:








Gectigimiz gunlerde Washington'da J-street orgutunun toplantisi vardi. Bilmeyenler icin: J-street pro-Israel lobi Aipac'in cok fazla Israel taraftari olduguna kani olanlar tarafindan kurulan "pro-Israel" BIR orgut. J-street ustune Israel'i yuksek sesle elestirme gorevini aldi. "Pro-Israel" faaliyetleri arasinda ABD Kongresi'nin Iran'a karsi uygulanacak yaptirimlar kararina karsi cabalarini, "dokme kursun" operasyonunu kinama ve bu operasyonun kanunsuz ve hatta suc oldugu hakkinda yorumlarini, Marmara gemisine yapilan harekati "gaddarlik" olarak nitelemelerini, ABD hukumetinin Yerushalayim'de insaatlarin dondurulmasi istegine olan desteklerini, Yehuda ve Shomron'da Yahudi yerlesimlerinde insaatlari kinayan FKO bildirisini veto etmemsi icin ABD hukumetine baskida bulunmalarini sayabiliriz. Kisaca kimlerle ugrastigimizi anlamissinizdir.
Bu "pro-Israel" orgutun toplantisina Israel'den de bazi bakan ve milletvekilleri istirak ettiler. Onlara "degerli milletvekilleri", bunlar mi sizin dostlariniz" diye soruyoruz. Bunlarla mi saf tutuyorsunuz?
Bu toplantiya katilmaniz Israel'i kinayan asiri uclara hak verme niteligi tasimakta. Bugun artik Obama rejiminin Israel'e olan desteginin mutlak olmadigini bildiginiz halde, Obama'yi bu yola itenleri mi desteklemektesiniz?

Related Posts with Thumbnails