shomer shabat

Perşembe, Haziran 20, 2013

CEVAPSIZ SORULAR -- 14 SORU DAVID BEDEIN

bs"d





Shimon Peres'in 90. yas gunu (gercegi Ekim'de imis ama olsun) dolayisi ile baslayan ve "Cumhurbaskanligi Konferansi" sekli ile devam eden karnaval sirasinda Israel Behind News adli siteyi yuruten David Bedein 14 soruluk bir liste ile Peres'e sesleniyor. 



Bu listedeki sorulari herkes bir defada okumaya tenezzul etmeyecegi icin  bolum, bolum ikiser, ucer soru olarak tercume edip yayinlayacagim:


Soru # 1:

Peres 1981'de Menahem Begin'in Irak lideri Saddam Huseyin'in insa etmekte oldugu nukleer reaktoru imha etme kararina karsi cikip mudahale etmeye kalkmisti. Peres'in nukleer reaktorun imhasina muhalefetinden dolayi bir pismanligi var mi?

Soru # 2:

Peres 13 eylul 1993'de kendi cabalari sonucu Filistin Kurtulus Orgutu ile Beyaz Saray'in bahcesinde imzalanan Oslo baris anlasmasindan gurur duymaktadir. Ancak 7 ekim 1993 tarihinde sol egilimli "Al Ha'mishmar" gazetesi FKO'nun bu anlasmayi onaylamadigini ortaya cikardi. Gercekten de FKO gunumuze kadar bu anlasmayi onaylamadi. Al Ha'mishmar'in bu belgesine kulak asmayarak o gunun Dis Isleri Bakani Peres, Bakan yardimcisi Yosi Beilin'i Tunus'a Arafat'a FKO'nun bu anlasmayi onaylamasindan -- (Arafat ve FKO hic bir zaman bu anlasmayi onaylamadilar) -- dolayi tesekkur etmege yolladi. Peres neden onaylanmamis bir anlasmayi tesvik etmeye devam ediyor?

DEVAM EDECEK
Related Posts with Thumbnails