shomer shabat

Cuma, Haziran 21, 2013

CEVAPSIZ SORULAR -- 14 SORU DAVID BEDEIN 2. BOLUM

bs"d


Shimon Peres'in 90. yas gunu (gercegi Ekim'de imis ama olsun) dolayisi ile baslayan ve "Cumhurbaskanligi Konferansi" sekli ile devam eden karnaval sirasinda Israel Behind News adli siteyi yuruten David Bedein 14 soruluk bir liste ile Peres'e sesleniyor. 



Bu listedeki sorulari herkes bir defada okumaya tenezzul etmeyecegi icin  bolum, bolum ikiser, ucer soru olarak tercume edip yayinlayacagim:

BOLUM 1. (soru # 1 & 2)
_______________________________________________________________________

SORU # 3:

1994'te Rabin, Peres ve Arafat aralarinda Arafat'in silahli kuvvetlerinin 9000'den daha fazla acemi er tasimayacagi ve silah altina alinacak her Filistinli'nin Israel istihbarati tarafindan teror aktivitelerine katilmamis oldugu hakkinda incelenecegi konusunda bir anlasmaya varmislardi. 1993'te bile Filistin Otoritesi'nin 1982 senesinde Herodian'in kuratoru David Rosenfeld (z"l)'i katl etmis Tequa kasabasinda yasayan iki Arabi silah altina aldigi ortaya cikmisti.
Aralik 1995'te Arafat  5 Temmuz 1975'te Yerushalayim'in Zion meydanina bomba koyup 13 kisinin olumune sebep olan iki teroristi Ramallah ve Hevron bolgesi komutanlari olarak atadigini bildirdi.
1995 senesi itibari ile 19,000 kisiyi bulan Filistin Otoritesi'nin silahli kuvvetleri bugun 30,000'i buldu. 1995'ten beri Tzaha"l Filistin Otoritesi'nde kimlerin silah altina aldigi hakkinda bilgisi olmadigini itiraf etti. Peres acaba Filistin Otoritesi Silahli Kuvvetlerinin saflarinda teroristlerin yer alip almadigi konusunda cevap verebilir mi?

SORU # 4:


1994, 95 seneleri suresince ozel kuruluslar Arafat'in Filistin'i ozerklestirmek icin Jihad'i tesvik eden konusmalarini ortaya cikardikca, Peres Israel Televizyonundan Arafat'in Arapca konusmalarini yayinlamamalarini rica etti. Peres ayni zamanda ABD Kongresinden Arafat'in videolarini izlememelerini ve Arapca ne dedigini dikkate almamalarini istedi. Peres Arafat'in Arapca verdigi mesajlarini bulandirmayi istemesinden dolayi pismanlik duymakta mi?



Related Posts with Thumbnails