shomer shabat

Cumartesi, Aralık 15, 2007

BIZIM BEN GURION'UMUZ VARSA ONLARIN DA OLMERT'I VAR



bs'd

Gecen Shabat gunu Israil Disisleri Bakani Tzipi Livni Tel Aviv'de Super-Pharm eczanesine gidip bir recetesini almak istedi ancak tezgahin obur tarafindaki Arap gorevli Livni'ye yardim etmeyi red etti. Livni'nin bir kac hafta once yaptigi "kurulacak olan Filistin Devleti sadece Yehuda , Shomron'daki Araplar icin degil aramizda yasayan tum Araplar icin bir cozum olacaktir" beyanina tepki gosteriyordu.

Seneler boyunca yan gozle bile bakmadigimiz , gorupte gormemekten geldigimiz bir problem yavas , yavas basini kaldirmaya ve kendini iyice gostermeye basladi.
Israil Devleti'nin yapisinin yakin gelecekte belirlenmesine buyuk etkileri olacak olan Israil vatandasi Araplar.
Bu "azinlik"in senelerce yangin cikartmasi, araba calmasi , soygunlari , irza gecme olaylari , izinsiz insaatlar yapmasi , yollardaki tabelalari calmasi , deli gibi araba kullanmasi bir nevi anlayisla karsilanmis , ne yapalim bunlar boyle diyerek gecistirilmisti.
Bir devletin tum olanaklarindan yararlanip , o devlete dusmanlik beslemelerine yillarca Israil'in elit kurumlasmasi goz yummaya devam etti. Hatta bazi teror orgutleri ile olan iliskilerine dahi bir nevi goz yumuldu.

Ancak iyice kuvvetlenen bu canavar simdi Israil Devleti'nin karakterine dahi saldirmaya basladi.

Bu noktada Israil Devleti yonetimini elinde tutan zumre ,kurmak icin soyunduklari "Filistin Devleti"'nin Israil vatandasi Araplar'in da yaratmakta ve buyumekte olan sorunlarina cevap olabilecegini dusunmekteler.
Gecenler de Tzipi Livni bu konuda bir beyan verince yer yerinden oynadi. Kurduklari hayallerin ne kadar gerceklerden uzak oldugu suratlarina patladi.

Sorumsuz iyimserlikler ve dusuncesiz adimlar ile kuruculugunu ustlendikleri yeni bir Devletin yaninda diger birinin de sonunu hazirlamakta olduklarinin halen farkinda olamayacak kadar gaflet icindeler.




Shimon Peres , Ehud Olmert ve tabii firsatcilar kralicesi Tzipi Livni kendilerini tarih sayfalarina "founding fathers" KURUCU ATALAR olarak yazdirmaya karar verdiler.
Annapolis konferansinda Israil Devleti'nin geleceginin bir "Filistin Devleti"'nin kurulmasina bagli oldugunu ilan eden Ehud Olmert tarihe "Filistin Araplari"nin ovguyle hatirlayacaklari ULU ONDER'leri olarak yazilmaya kararli.



Bizim David Ben Gurion'umuz ,Golda Meir'imiz veya Menahem Begin'imiz oldugu gibi Filistin Araplari'nin da Ehud Olmert'i, Shimon Peres'i ve Tzipi Livni'si olacak.

Israil Devleti'nin kuruculari ile Filistin Devleti'nin ulu onderleri arasinda bir fark var. Israil Devleti kuruldugunda kalmak isteyen Araplar'a kollarimizi actik.
Shimon Peres , Ehud Olmert ve Livni'nin kurulmasi icin canla basla calistiklari devletlerinde ise Yahudiler'e yer yok.Olasi Filistin Devleti'nin kurulacagi Eretz Yisrael topraklarinda su anda yasamakta olan 200 binin uzerindeki Yahudi Peres , Olmert ve Livni'nin uygulayacaklari "Pogrom"lar ile topraklarimizdan surulecekler ve multeci kamplarina yerlestirilecekler.
Aynen Ariel Sharon'un yaptigi tarihin en genis pogromlarindan biri olan "Gazze Pogromu"nda oldugu gibi.



Eretz Yisrael binlerce yil etraftaki tum Araplar'a acik olmasina ragmen Yahudiler tekrar geri donmeye baslayana kadar Araplar'in bu topraklara fazla bir ilgileri yoktu.
Yahudiler ise 2000 yila yakin ozlemini duyduklari bu topraklara geri donup Yaratan'in yardimi ile Devletlerini kurduktan sonra ,elit solun onderligi ile Yahudi devletini Yahudilikle ilgisi olmayan bir hale getirip yeni bir kimlik , yeni bir Ulus olusturmaya calistilar. "Israilli"...
Hic bir temeli olmayan , tarihi 120 seneye dayanan yeni bir Ulus yaratma cabalari bir balon gibi sondu.
Bunu basaramiyan "Israil solu" simdi kendine yeni bie emel edindi.
"Filistin Devleti" kurma emeli.
Ilk kurduklari devlette Yahudilige yer vermemeye calistilar. Bu devlette de Yahudilere yer vermemeye yeminliler.

Related Posts with Thumbnails