shomer shabat

Perşembe, Kasım 13, 2014

INANMAYIN, ALET OLMAYIN

bs"d

DUR DE adli orgut Cuma aksami (Erev Shabat Kodesh) Yerushalayim'de meydana gelen olaylar sonrasinda Turkiye'de tekrar canlanan antisemitizme ve ozellikle de bir cogumuzun dikkatini ceken Neve Shalom Sinagogu'na karsi yapilan hareketlere karsi bir miting duzenliyor.

Kullandiklari simgeler vs tabii bizlere biraz guven verse dahi yayinlanan bildiriyi okudugunuz zaman hic te oyle masum bir hareket olmadigini goruyorsunuz.

Kendi ajandalari icin, yani Turkiye'de (bir cogumuzun da hissettigi gibi) mevcut yonetime karsi gelebilmek icin ellerine gecen her firsati kullanmaya calisiyorlar.

Bu protesto mitingine katilip destek olacak olan veya sosyal medyada destek veren Yahudi arkdaslarin dikkatine:

Yayinlanan bildiriden bu alintilara dikkatinizi cekerim:









Yukardaki satirlari bildirisine sokmak zorunda hissetmelerinin sebebi nedir?

Lutfen ozellikle kendini aydin-sol gibi gostermeye calisan kismin Israel dusmanligina alet olmayalim.

Kendi postumuz icin Israel'i bu sekilde kotuleyen yalanci ve kendilerini sozde humanist diye tanitan bu gercek irkcilara alet olmayalim.

Hepimiz Israel'in var olma savasinda ne kadar zor ve celiskili sartlar ile karsi karsiya oldugunu biliyoruz. Ve bu sartlar ile elinden geldigince gereksiz acilar yaratmadan savasmaya calistigini da biliyoruz..Bunu bile bile bu toplantiya katilarak Israel'i "katliam yapan" bir varlik olarak gosteren bu gizli irkcilara alet olmayin.

Daha sonra vicdaninizin sizi rahatsiz edebilecegini bildigim bu duruma suruklenmeyin.

Evet solcu, ilerici, aydin olmak bize "elegant" gelebilir ama neyin hesabina, bunu dusunun…

Eger antisemitizmi ve Neve Shalom'a yapilan saldiriyi kinamak istiyorsaniz eminim bu tip etiketlere destek olmadan yapmanin da yollarini bulabiliriz.

Veya "kayadez"in en gerektigi yerde bu gelenegimize sahip cikabiliriz.

Related Posts with Thumbnails