shomer shabat

Perşembe, Kasım 06, 2014

26 AYLIK BUYUK TEHLIKE

bs"d



Sali aksami Cumhuriyetcilerin buyuk bir zaferi ile sonuclanan ara secimlerin uzerine dun Beyaz Saray'daki Uber-hubris sahsiyetin yaptigi basin toplantisini izledikten sonra bu psikopatin 26 ay boyunca basta ABD'yi ve dolayisi ile tum dunyayi ne kadar buyuk bir felaketin icine suruklemeye hazir oldugunu anladim.

Maalesef ABD ve dunya bugun Carter'i arayacak duruma geldi.
Kendinden baska hic bir seyi gormeyen, her hatanin sucunu baska yerlerde arayan bir psikopat dunyanin kaderi ile oynuyor ve oynayacak.

Bu psikopata Fuhrer deyince kizanlar var ama karsi karsiya oldugumuz sahis Hitler'in, Stalin'in vermis olduklari zarardan cok daha yuksegini uzerimize yikmaya hazirlanmakta.

Cumhuriyetciler bu zaferleri ile bir sey becerebilecekler mi?
Karsilarinda en azindan Clinton kadar bile alis veris yapabilecek bir karakter olsaydi o zaman bir umut vardi. Ama karsilarindaki psikopat ne olursa olsun kendi yolundan sasmayacagini acikca ilan etti.
Parlamenter bir sistemde bu psikopati hemen Kenya'ya veya Hawaii'ye postalarlardi ama ABD'de sistem buna elverisli degil. 

Cumhuriyetciler olsa olsa en cok Keystone Petrol Boru hatti konusunda ve Yuksek Mahkeme'ye yapilacak atamalar konusunda bazi seyler yapabilirler. Ama bu psikopatin diger ajandasi ile ilgili bir sey yapabilecekleri konusunda umutlu degilim. Buyuk bir kaosa dogru gidebiliriz.

Bunun nedeni de uber-hubris psikopatin bu ara secimlerde almasi gereken mesaji almamasi. Kendi eyaletinde bile Vali'nin Cumhuriyetcilere gecmesi, Clintonlar'in ini olan Arkansas'ta gercek bir deprem yasanmasi ve yukardaki haritanin gercekligi dahi bu psikopati dunyayi duzmekten ali koymayacak gibi.

Olabilecek sonuclardan biri bu psikopatin DemokRAT partiyi verdigi zararin farkinda olanlarin dingilleri ellerine almalarina sebep olacagidir.

Halen DemokRAT partiye ve dolayisi ile bu psikopata oy veren Yahudi oraninda da bir dusus olmasi da umutlandirici ama ABD liberal Yahudileri'nin "lost case" konumlarini degistirmeyecektir.

26 aylik zor bir doneme giriliyor.

Related Posts with Thumbnails