shomer shabat

Pazar, Ağustos 24, 2014

AKLIN YOLU BIRDIR # 3

bs"d

Aklin yolu birdir serisine devam:

Holokost'tan kurtulanlar 'Gazze Katliamına Son' dedi


26 ülkeden Holokost'tan hayatta kalanlar ve çocuklarının oluşturduğu 327 Yahudi, NY Times ve Guardian'da yayınlanan bir mektupla İsrail'in Gazze saldırılarını kınadı, "Soykırım, dünyanın sessizliğiyle başlar” dedi.
Holokost’ta hayatta kalanlar ve çocukları, dün New York Times’ta yayınlanan bir mektupla, “Nazi soykırımının mağdurları, soykırımdan hayatta kalan Yahudiler ve akrabaları olarak, Gazze’deki Filistinli katliamını ve süregelen işgal ve sömürüyü  kınıyoruz” dedi.
26 ülkeden dört kuşak Holokost mağdurlarının imzaladığı mektupta "İsrail’e saldırıları için kaynak sağlayan ABD ve İsrail’i korumak için diplomatik güçlerini kullanan batı devletleri" de kınandı. “Soykırım, dünyanın sessizliğiyle başlar” denildi.
NOBELLİ WİESEL’İN MEKTUBUNA KARŞILIK
Açıklamaya imza atan 327 kişinin 40’ını Holokost’tan kurtulanlar, 100’ünü Holokost’tan kurtulanların çocukları, 132’sini torunları (ve torunların çocukları), 54’ünü diğer akrabaları oluşturuyor.
Uluslararası Yahudi anti-Siyonist Ağı’nın (IJSN) hazırladığı açıklamanın, Nobel Barış Ödüllü Elie Wiesel’in New York Times, Wall Street Journal, Washington Post ve Guardian gazetelerinde yayınlanan “Yahudiler çocukları kurban etmeyi 3 bin 500 yıl önce reddetti. Şimdi sıra Hamas’ta” başlıklı ilana karşılık yazıldığı belirtildi.
Wiesel’in ilanında, İbrahim’in oğlu İsmail’i kurban etme öyküsü anlatılırken, Hamas’ın çocukları kalkan olarak kullanmasının kınanması isteniyor. Ayrıca “İnsan kalkanlara zarar vermek pahasına ateş etmek ya da ateş etmeyerek sevdiklerinin hayatını riske atmak zorunda kalan İsrail askerlerine yönelik eleştirilerden” vazgeçilmesi çağrısı yapıluyordu.
BOYKOT ÇAĞRISI
327 Yahudi’nin imzasıyla yayınlanan mektupta şu ifadelere yer verildi:
“İsrail toplumunda Filistinlilerin aşırı ırkçı bir şekilde insandışılaştırılması/ canavarlaştırılması nedeniyle endişeliyiz. İsrail’de The Times of Israel ve The Jeruselam Post gazetelerinde politikacılar ve uzmanlar açıkca Filistinliler için soykırım çağrısı yapıyor ve sağcı İsraillliler Neo-Nazi sembollerini benimsiyor.
“Bunun yanısıra Elie Wiesel’in bu sayfaları kullanarak, İsrail’in Gazze’yi yok etme çabası ve yüzlercesi çocuk 2 bin Filistinlinin cinayetini, yani meşru olmayanı meşrulaştırmak için tarihimizi istismar etmesi midemizi bulandırdı ve bizi öfkelendirdi.
“Filistin halkına yönelik süregelen soykırım da dahil, tüm ırkçılık formlarına son vermek için hep beraber sesimizi çıkarmalı ve kolektif gücümüzü kullanmalıyız. Gazze’deki ablukaya son verilmesi için acil çağrıda bulunuyoruz. İsrail’in ekonomik, kültürel ve akademik olarak boykot edilmesi çağrısı yapıyoruz.

“Bir daha asla’, HERKES İÇİN BİR DAHA ASLA demektir.”
HAREETZ’DA YAYINLANDI                         
IJAN, bugün yaptığı bir basın açıklamasıyla, New York Times’ta yayınlanan mektubun İsrail gazetesi Hareetz’da da haber olduğunu ve haberin yayınlanmasından sonra birkaç saat içinde Facebook’tan 15 bin kişinin beğendiğini; 5 bin kişinin de Twitter’da paylaştığını belirtti.
Açıklamada, “Wiesel’in Holokost’taki çocuk cinayetlerini Hamas’ın ,Gazze’deki faaliyetleriyle karşılaştırdığı reklam kampanyasının” New York Times, Wall Street Journal, Washington Post ve Guardian gazetelerinde yayınlandığı; Times of London gazetesinin ise Wiesel’in ilanını yayınlamayı reddettiği söylendi. Ayrıca Guardian gazetesinin IJAN’ın karşı mektubunu ücretsiz yayınladığı da belirtildi.
Mektubun imzacıları, yarın bir basın toplantısı düzenleyeceklerini de açıkladı.
(BİANET)
Related Posts with Thumbnails