shomer shabat

Cuma, Nisan 08, 2011

DIR YASIN YALANI

bs"d


Senelerce bizim "ultra-humanist" solcularimiz tarafindan suclandigimiz Dir Yasin olaylarinin sene-i devriesi yarin.

Aynen bugun Israil'i devamli camurlayan Avrupa gibi (kendi bilinc altlari temiz olmadigi icin) "humanist gecmisi" "Altalena" ve "Av sezonu" gibi ultra-humanist gerceklerle dolu solumuz yarin yine secdeye yatarlar.

Ama gercekte olaylar nasil gelismisti?

O gunu gazete kupurlerinden:


Bu konuda bagimsiz ve Arap kaynaklara dayali bir arastirmaya dayanarak bugun Dir Yasin'de bir katliam yapilmadigini biliyoruz. (bakiniz: The Fifty Years' War: Israel and the Arabs) ve (Deir Yassin; History of a lie)


Bu koydeki olu sayisi 93 ile 110 arasinda oldugu gibi hepsi ev, ev yapilan catismalarda olmustu. Koy sakinlerinin kendi sahitliklerine gore cesetlere hic bir vahset uygulanmamisti. Irgun ve Lehi savascilari koyun girisine getirdikleri hoparlorler ile sakinleri uyarmis Ein Kerem yonune olan cikisi da kacmak isteyenlere acik birakmislardi.Butun bu hazirliklar ve uyarilar bir katliam girisiminin olmadigina isaretti.

Savscilar silahsizlara hic bir zarar verilmemesi yonunde uyarilmis ve yaralilar Yerushalayim'deki hastahanelere trasfer edilirken hic bir ek zaiyata ugratilmamislardi. Abluka altindaki Yerushalayim'e yol acma girisimleri icindeki bu saldiri Hagana komutani tarafindan tasdik edilmisti. Ayrica Histadrut'un Ha'davar gazetesi de 4 Nisan tarihinde Dir Yasin'den keskin nisancilar tarafindan Beit HaKerem ve Beyt Vegan mahallelerine ates edildigi blidirilmisti.

Dir Yasin'in vuku bulmakta olan savas sirasinda sessiz sakin bir koy oldugu yolundaki iddialar da yalandi. Ilk etapta Irak askerleri ve diger Arap ulkelerinden gelmis capulcular bu koye yerlesmislerdi. Ayrica bu koy 1920 ve 1029 ayaklanmalarinda kanli bir rol oynamisti.

Sonucta ortaya cikan Haganah komutasinin, Dir Yasin olaylarinin gercek oldugundan cok daha vahsi bir sekilde yansitilmasinin o sirada Yahudilerin avantajina olacagi yonundeki inanclari idi. Boylelikle Arap toplumun icine bir korku dusurulecekti. Tabii hesap Irgun ve Lehi'ye kesilecegi icin "humanistlerin" uykusu kacmiyordu...

Bu konuda daha genis bilgi icin :
Historian Uri Milstein Debunks the Myths of Deir Yassin
Related Posts with Thumbnails