shomer shabat

Perşembe, Nisan 14, 2011

J-STREET & ISRAIL HUKUMETI & ISRAIL CUMHURBASKANI

bs"d

Gecenlerde Israil'de Kneset'te J-street'in gercekten iddia ettikleri gibi pro-Israel bir orgut olup olmadigi konusunda gorusmeler yapiliyordu. Kneset'in baska dertleri yokmus gibi boyle seylerle ugrasmasinin yaninda (cunku J-street'in ne oldugunu anlayabilmek icin atom muhendisi olmaya gerek yok) harcanan para ve vakite de yazik.

Subat ayinda J-street'in Washington DC'de mardi grass konferansi vardi.
Israil hukumeti, J-street'in ABD Baskani Huseyin Obama'yi Birlesmis Milletler kurulunda Israil'i kinayacak bir tasariyi kabul etmeye yonledirme calismalari uzerine, Baskonsolos Michael Oren veya baska bir Israil hukumeti temsilcisi yolu ile bu konferansa katilmama karari aldi. Ama Shimon Peres J-street konferansina resmi bir kutlama mesaji yollamayi uygun buldu.
Bu mesajin orijinal metni icin: Tiklayin.
Bu mesaj J-street'in ABD yonetimini Birlesmis Milletler'de Israil'i kinayacak tasariya destek vermeye cagirmasinin ertesi gunu kaleme alinmis.

J-street Shimon Peres'in bu mesajini 1 Mart gunu Senato ve Temsilciler meclisinde dagittigi gibi ayni mesaji 15 Mart gunu Itamar katliamindan hemen sonra tekrar dagitmayi uygun buldu.

Israil Cumhurbaskani Israil hukumetine ragmen Israil'i Birlesmis milletlerde kucuk dusurmek icin caba sarfeden bir orgutu calismalarindan dolayi kutlamakta.

Abbas'in Israil'i tanimayan ve imhasi icin ugras veren Hamas'a "ulusal birlesme" cagrisinda bulundugu gun Peres shu satirlari yazmakta: "Bu calkantili ama ayni zamanda da firsatlar zamani. Yan yana yasayacak iki halk icin bilim ve teknoloji temeline dayali demokratik iki devlete varacak baris gorusmelerini ateslemek icin bir firsat."

Ayni mesajda Peres "sesiz diplomasi onyargilarin, uzlasma ise kutuplasmalarin ustesinden gelecektir. Baris, diplomasi sanati ile ilgili kamuoylarinin da destegi ile elde edilebilecektir. Aramizdaki farklar cok ufak ve kopruler ile ustesinden gelinebilir."

Her sey guzel ama su son cumle gercekler ile bir insanin ne kadar kopmus olabilecegini gosteriyor.
Ama  bu kopuklugun gecmisi de var. Ozellikle yaratilmis bir kopukluk.
Related Posts with Thumbnails