shomer shabat

Pazar, Nisan 11, 2010

BIR HAININ PROFILI = KISACASI ISRAIL SOLU


bs"d

Bir kac tane arkaik romantik , cokmus Kibbutz felsefesi ile yasayan muzelik solcu disinda Israil "solu" (ne demekse) denince artik zamaninda "Hada"sh" veya bence cok farki olmayan "Meretz" ile sinirlamis oldugumuz asiri sol profili one cikiyor.
Bunlarin da sayilari zamanla Neturey Karta ile ayni seviyeye dusecektir ve isin korkutucu yonu Neturey Karta sayi bakimindan bunlarin da onune gecebilir. Sonucta Neturey Karta ve asiri sol arasinda hic bir fark yok. Ikisi de Israil'in yok edilmesi felsefesini kendilerine ilke edinmis iki ayri fiziksel goruntuye burunmus hainler grubu.
Son gunlerde once fisilti gazetelerinde dolasan daha sonra yayin yasagi kaldirilip acikca basina ulasan bir vatan hainligi ile karsilastik.
Anat Kamm adindaki bu sol goruslu Israilli genc kiz askerlik gorevi sirasinda 2000 kusur dosyayi iceren dokumanlari caliyor ve yine ayni vatan haini sol ideolojisini tasiyan Hamas'in Ibranice yayin yapan kurumu olan Ha'Aretz gazetesi yazarlarindan Uri Balau'ya iletiyor. Uri Blau adli sol goruslu gazeteci 2008 yili Aralik ayinda bu dokumanlara dayanarak bir makale yayinliyor . Bu makalesinde Blau Tzaha"l'in bazi teroristleri yargisiz infaz sekli ile mahkeme kararlarina karsi ve oldurulmeleri yerine tutuklanmalarinin da mumkun oldugu durumlarda da infazi sectigi iddialarinda bulunuyor.
Eylul 2009 'da Blau acilan sorusturma sirasinda 50 adet dokumani Shin Bet (Israil ic gizli servisi)'e teslim ediyor ve elinde 2000 kusur dokuman olmasina ragmen Anat Kamm'in ona sadece bu 50 dokumani verdigi yalanini soyluyor.
Bu dokumanlar arasinda Tzaha"l'in operasyon planlari vs . gibi onemli dokumanlar da mevcut.
Hamas'in Ibranice sesi yayin organi Ha'Aretz gazetesi yazari Blau tutuklanma riskinden kurtulmak icin Londra'ya kaciyor ve halen de orada.

Isin ironic yani da su anda Israil guvenlik birimleri Blau'nun Israil dusmani ulkelerin gizli servisleri tarafindan elindeki 2000 dokumana ulasmak icin avlanmakta oldugunu bildirmekteler.
Kendi milletine ve vatanina hainlik yaparak yaranmak istedigi dusmanlarimiz simdi onun sonuna neden olacaklar.

Bir hain bir gecede bu yolu secmez.
Belli bir prosedur sonucudur vardigi bu.
Degil sadece Israil'de tum dunyada cokmus bir ideolijinin hayal kirikligini yasayan bir zumrenin sonunda varacagi noktadir bu.
19uncu yuzyil sonu ve 20inci yuzyil baslarinda kurduklari Kibbutz ve Moshavlar'in Israil'in temel tasi olduklarini kimse tartisamaz. Ayni yerlesim ideolojisi ile 1967 sonrasi kurtarilmis topraklar uzerinde kurulan Yahudi yerlesimlerini ve bu yerlesimlerde yasayan Yahudi kardeslerimizi "public enemy" "halk dusmani" seviyesinde gosteren bu solcu ideolojisi yasadigi beyin kanamasinin ne kadar zararli olabileceginin orneklerini uretmekte zorluk cekmiyor.
Hatikva'nin mesrulugunu veya Yerushalayim'in sahipligini pazarlik konusu yapabilecek kadar alcalan bu ideolojinin belirtilerini iyi izlemekte Israil ve Yahudiligin gelecegi acisindan buyuk yarar var.

Bu hainligi yapan Anat Kamm adli solcu ya Yehuda Shomron sakini bir Yahudi olsaydi acaba reaksion ne olurdu ?
Bu konuda tavsiye edebilecegim bu makaleye dikkatinizi cekerim .

Related Posts with Thumbnails