shomer shabat

Salı, Temmuz 14, 2009

SHALOM AHSHAV VE YUKSEK MAHKEMENIN YENI HEDEFLERI


bs"d

Ikinci Lubnan savasi kahramanlarindan , askelerini kurtarmak icin el bombasinin ustune atliyan ROI KLEIN ile ilgili su filmi sizlerle paylasmistim :
ROI KLEIN

Bu hafta antisemit tum organlar ile yakin ve kan kardesi iliskilerde bulunan "hainligin bas belgesi" Shalom Ahshav adli grubun bas vurusu uzerine Israil yuksek mahkemesi geride biraktigi dul esi ve oksuzlerin evlerinin yikilmasina karar verdi.
Haberin Ibranicesi icin : TIKLAYIN

10 Temmuz 1975 Raanana dogumlu Roi Klein askerligine once Parasutcu birliklerde baslayip daha sonra Golani piyade birlikleri icinde seckin bir grup olan Egoz kesif birligine gecti.
2002 senesinde 5 teroristin Shehem'de (Nablus) imha edilmesi sirasindaki rolu icin Genel Kurmay baskani'nin ozel takdirnamesi ile odullendirildi.

Ikinci Lubnan savasi sirasinda Bint Jebbel'de emri altindaki askerlerini korumak icin uzerine yattigi el bombasi ile hayatini kaybeden Roi Klein'in adi Raanana ve Netanya sehirlerinde yeni insa edilen okullara verildi.

Ve bugun yukarida Ibranice linkini verdigim Maariv gazetesinde cikan haber :
Shalom Ahshav orgutunun bas vurusu uzerine Israil yuksek mahkemesi aralarinda Roi Klein (z'l)'in esi ve oksuz cocuklarinin da bulundugu 11 ailenin evini yikma karari verdi.
Soz konusu evlerin bulundugu Yovel mahallesi Israil'in 50. kurulus kutlamalari sirasinda Eli sehri yaninda insaya baslanmis.

Iste Yahudiligin dogdugu ve yesermis oldugu Yehuda ve Shomron'u Yahudiler icin illegal bolge olarak ilan eden sol elit ve baslarinda neo-nazileri aratmiyacak Shalom Ahshav'in bulandiklari camur.
2 hafta sonra ailesi Roi Klein'in vefatini anacaklar.
Shalom Ahshav da bir mum yakar .

Ama asil olay Roi Klein'in geride kalan ailesi degil . Bu topraklarda Yahudi varligini illegal goren irkci neo-nazi zihniyet asil sorun.

YAHUDI INANCI VE TARIHI ACISINDAN URDUN NEHRI'NIN BATISINDAKI TOPRAKLARIN TUMU AYNI STATUDEDIR . EGER ELI , HEVRON VEYA KFAR ADUMIM'DE YAHUDI VARLIGI ILLEGAL ISE EN BAS ILLEGAL YERLESIM MERKEZI TEL AVIV'DIR .
Related Posts with Thumbnails