shomer shabat

Salı, Nisan 29, 2008

ISRAIL-- YAHUDI DEVLETI MIDIR ?




bs"d



Eski Filistinli Arap teroristlerden Salah Tamari Israil'li gazeteci Aharon Barnea ile yaptigi soyleside Israil hapishanesinde yatarken gecirdigi buyuk degisimi anlatti. Hapisteyken ,Filistinli Araplar'in bir gun topraga kavusma ozlemlerinin ne kadar imkansiz oldugu hissi ile , bu yoldaki cabalarindan vaz gecmeyi dusunuyordu.

Sonra , bir Pesah bayrami sirasinda Yahudi gardiyanlardan birinin Pide ekmegi ile yapilmis bir sandovic yedigini gorur.

Cok sasiran Tamari, gardiyana nasil hic utanmadan Pesah'ta boyle acikca ekmek yedigini sorar.

Yahudi cevap verir : " 2000 sene evvel olmus olaylara hic bir sorumluluk hissetmiyorum ki. O olaylarla hic bir baglantim yok benim"

O gece butun gece Tamari uyuyamadi. Dusuncesi : " Gecmisi ile bir baglanti kurmayan bir millet , kendileri icin bu kadar onemli olan bir geleneklerini , kanunlarini yikabiliyorlarsa , bu millet kendini bu topraklara bagliyan tum koklerinden kopartmistir " oldu.

Vardigi sonuc Filistinli Araplarin amaclarina ulasabilecekeri idi. O andan itibaren " hersey icin , tumu icin savasmaya , bir parcasi icin degil , Israil' bize atacagi kirintilar icin degil , hepsi icin savasmaya " karar verir. Cunku karsimizdaki millet , kokleri ile hic bir baglantisi kalmamis , bu kokler ile ilgili olmayan bir millet.


Tamari bu dusuncesini onbinlere dostu ile paylasir ve hepsi bu fikrine katilirlar.

Bu konuda Ingilizce bir makale icin : TIKLAYIN

Tamari'nin bu dusuncesine ben de katiliyorum.

Yahudilik ile ilgili her seyi ayaklar altina almak icin en buyuk cabalari veren bir Yuksek mahkeme ve onun etrafindaki"baranja" denilen akademik ve politik "elit" takim yuzunden Israil Devleti var olma hakkindan vaz gecmekte.

Israil Devleti Yahudiler icin DE bir Devlet olma konumunda. Yahudi Devleti degil.

Bayragindaki 6 koseli yildizi "SORU ISARETI" ile degistirmenin zamani yaklasiyor.

Related Posts with Thumbnails