shomer shabat

Pazartesi, Temmuz 04, 2016

GÖRÜNTÜ MESELESİ -- IMAGE -- התדמית

bs"d

Rabbi Eitam ve Naama Henkin, Yaakov Don, Dafna Meir, Rav Miki Mark ... (Ha"Şem yikom damam). Yerleşimcilerin genel toplum içindeki algilanmalari ile gerçekten ne oldukları arasında ne kadar büyük bir tezat. Onlar hakkında gerçekleri sadece katl edildikleri için öğrendik. Ama onlar hayatlarında böyleydiler. Yaşamakta olan komşuları arasında daha çok böyle örnek kişiler var. Adı kötü anılan ufacık bir yerleşim olan Yitzhar'da tanımadıkları insanlara böbrek bağışlayan 9 kişinin yaşadığını unutmayın (Bunun dünyada en yüksek oranda olduğunu tahmin etmekten çekinmiyorum). Eğer Ha'Şem onları katillerin ellerinden kurtarırsa (ki hepimiz buna duacıyız), bu insanlar hakkında hiç mi bir şey duymayacağız?

Yukarıda Rav Hayim Navon'un sözünü ettiği küçük Yizthar köyünde 1279 Yahudi yaşamakta. Köy Yosef'in gömülü olduğu Şhem şehrinin hemen güneyinde.
İşte bu insanları "iki devlet hayali" ile yuvalarından sökmek isteyen ruhsuzlar "barış hayali" düşmanı olarak tanıtıyorlar.
İşte J-street ruhsuzlarının ve etrafındakilerin bir milim dahi değer vermediği insanlar.
9 tanesi hiç tanımadıkları insanlara böbrek bağışlamışlar.
Bu koyun büyüme hızı senede %4.8.
Yani dünya kamuoyuna, ve ABD Başkanı'na evlerinden sökülmeleri için baskı yapan Jstreet tipi ruhsuzlarının 0.6 büyüme hızlarından çok daha yüksek.

Bu insanları "barış"ın önünde engel olarak gösterip yuvalarından sökmek isteyenlerin ruhsuzluklarını anlamanız için bazı fotoğrafları paylaşıyorum:












Ve ruhsuzların yuvalarından sökecekleri bu çocukların yerine yerleşecek olanlar. İspatı Gazze'de, inkar etmeyin ahlaksızlar:



Related Posts with Thumbnails