shomer shabat

Perşembe, Temmuz 25, 2013

CLINTON'UN IZINDE LIBERAL YAHUDILER

bs"d

ABD politik sahnesinde su anda ikisi aktif biri semi-pasif ama aktif olmaya hazir 3 politikacinin hikayelerini izliyoruz.

Anthony Weiner
Eliot Spitzer
Bob Filner

Anthony Weiner-D
Anthony Weiner 2 sene evvel "beyninin" resmini bilimum genc bayanlara text etmis, once inkar etmis ama sonra kabullenip ABD Kongresi'nden istifa etmek zorunda kalmisti.
Istifasindan sonra esi ile olan sorunlarini cozdugunu ve artik yeni bir insan oldugunu iddia edip yaklasan New York Belediye baskanligi secimlerine Demokrat Partisi adayligina aday oldugunu acikladi. Dun Anthony Weiner'in gecen sene yine beyninin resmini text ettigi ve porno yapimcilarinin yuzlerini kizartacak yazismalarda bulundugu ortaya cikti.





Eliot Spitzer -D
Eliot Spitzer 2008 senesinde fahiseler ile zamanini gecirdigi ortaya cikinca New York eyaleti Valiligi gorevini birakmak zorunda kalmisti.
Asagi yukari $80,000.- kadar bir maliyeti olan bu hobisinin unutuldugu fikrinde olan Spitzer politik hayata donmeye kararli.













Bob Filner ise San Diego Belediye Baskani. Daha evvelki gorevi olan Kongre uyeligi sirasinda simdilik ortaya cikan 3 bayana zorla cinsel tacizlerde bulundugu ortaya cikti.












ORTAK NOKTALARI:

DEMOKRAT PARTI
LIBERAL
YAHUDI


Kadin haklarini savunduklarini iddia Demokrat Parti'den ses seda cikmiyor.
Tum bu kadin haklari savunuculugu iddialarinin zaten oy kullananlarin % 50'sini kapsayan kadinlari sepette tutmak icin oldugu belli.

Ancak umut verici bir durum var.
Clinton'u temel alirsak sonunda Demokrat Partisi uyesi bu uc Liberal Yahudi'den biri ABD Baskani secilen ilk Yahudi olabilecek kaliteleri tasimaktalar.




Related Posts with Thumbnails