shomer shabat

Pazartesi, Nisan 23, 2012

FRANSA SECIMLERI, SOSYALIZM VE ISRAIL

bs"d

İsrail'de yaşayan Fransa Yahudileri'nin (oy oranı düşük olsa da) büyük çoğunluk ile Sarkozy'yi seçmeleri İsrail gerçeklerini anlamanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.
Fransa'da da umarım genel Yahudi toplum bu yönde oy kullanacaktır.
Sonuçta aklı-selim tüm Yahudiler sosyalist düşüncenin Yahudiler ile olan flörtünün çoktan bittiğini anlamaktalar.
Bu flörtün aslında var dahi olmadığını (sosyalizmin tabiatına karşı olduğu için) en güzel şekli ila Golda Meir anlamıştı.

1973 Yom Kippur savaşı sırasında hiç bir Avrupa hükümetinin ABD'nin yolladığı silah nakliyatlarının kendi topraklarında yakıt ikmali dahi yapmalarına izin vermemeleri, Fransa ve İngiltere'nin silah ambargolarına devam etmeleri Golda Meir'i çok yaralamıştı. Sonuçta kendi siyonizm anlayışı büyük bir şekilde ınternasyonal ile örgülü idi.

Savaş sonrası acilen İnternasyonal'in toplamnmasını talep etmiş ve hararetli bir konuşma yapmıştı. 
Salonda hiç bir üyenin kalkıp çevbap vermeye dahi yüzü yoktu.
"Neden susuyorsunuz, cevap vercek bir kişi yok mu aranızda" sorusuna koca salonda halen kimliği bilinmeyen bir ses cevap vermiş:
"tabii konuşmayacaklar. Konuşamazlar. Boğazları petrol ile dolu..."

Menahem Begin'in söyleyeceği gibi: "Gloda, Yahudi Ulusuna geri hoş geldin."

Bugün de aynı şekilde Obama veya herhangi bir sosyalist hayal ile Yahudi var oluşunun en önemli gerçeği ve garantisi olan İsrail Devleti'nin varlığının (tabii Ha'Shem'in isteği ile) uyuşabileceğini düşünenlerin de bir gün uyanıp Yahudi ulusuna geri gelmeleri dileğimizdir.
Related Posts with Thumbnails