shomer shabat

Cuma, Eylül 05, 2014

SOLCU YAHUDI'NIN DILEMASI -- CAROLINE GLICK

bs"d


Benim iki gun evvel "Yapamiyorum -- Istifami geri aldim" baslikli yazimda degindigim gibi Sol Ideolojiye gonul vermis Yahudi'nin onune buyuk bir sorun cikiyor. Bu sorunu asabilecegini dusunup kendi kendine formuller cikartmaya calissa dahi bir noktada cikmaza geliyor ve gelecektir.

Sanki ben kendisinden rica etmisim gibi Caroline Glick te bu konuyu islmis ve tabii benim sinirli ifade kabiliyetlerim ile vurgulayamadigim bir cok noktayi acikca anlatabilmis.

The dilemma of the Jewish leftist


Alintilar:

Islamistler ve Solcular arasindaki en anlamli ortak nokta kuvvetli Yahuler'e olan nefretleri, tabii en basta da Israel. Bu birlikteligin olusturdugu en onemli konu da Israel'den ve Israel'i kinamayi red eden Yahudiler'den nefret etmenin irkcilik olmadigidir.




Antisemtizm'in solcu cevrelerde gittikce kuvvetlenmesi Yahudi solculari mudafa etmesi zor bir pozisyonda birakiyor.
Ideolojik orgutleri Yahudiler'e kendilerini savunma hakkini, kendi kaderlerini tayin etme haklarini tanimamakta ve onlari yok etmeye niyetli Islamistler ile saf tutmakta. Gittikce cogalmakta olan bir sekilde Yahudi solcular nefret edilen bir grubun uyeleri statuleri yuzunden Israel'in dusmanlari ile acikca taraf tutmaya kendilerini mecbur hissetmekteler.




Gittikce zorlasmakta olan solcu kalip ayni zamanda da Siyonist olabilmek. Sol Islamist fanatikler ile baglarini guclendirdikce antisemitizm sol dogmasinin vaz gecilmez bir parcasi olmakta. Ve bu antisemitizm kendisini Israel'i red etmek ve red etmeyi ve kinamayi red eden Yahudiler'den  nefret ile gosterecek.

Related Posts with Thumbnails