shomer shabat

Çarşamba, Aralık 11, 2013

ETIK DENGESIZLIK . . .

bs"d

Binyamin Netanyahu'nun veya Shimon Peres'in Nelson Mandela'nin anisina yapilan torene katilmamalarini elestiren basta Israel solu, ve tabii sol-liberalizmin ortak mantrasindan ayrilmanin bas gunahlardan biri oldugunu iddia eden tum Yahudi'lere 3,5 dakikalik ve Fransizca alt yazili bir hatirlatma.

Sunu gercekten merak ediyorum:
Bir yandan Israel'i ve oradaki Yahudileri seviyorum diyenler, diger yandan son nefesine kadar Israel'i yok etme hulyasindan vaz gecmeyen Arafat'i "ezilis halklarin bir ICON'u" olarak gordugunu soyleyen Mandela'yi tutup bu neslin ornek alinmasi gerekenleri arasina sokmayi nasil basariyorlar?

Yine bu konuda da liberal/sol ideolijinin alt kimlikleri olan Yahudiliklerinden -- (diasporada zaten bundan da silkenmek amaci ile de daha da kuvvetli bir sekilde)-- daha kuvvetli olmasinin sonucunu goruyoruz. 

Izlemek icin:


Le Vrai Visage Antisioniste de Nelson Mandela



Filmde gordugunuz gibi Yahudi cocuklari oldurme emrini vermis Arafat'i kucaklayan Mandela'yi "ornek insan" olarak gorenlerin de kendi ideolojileri ugruna Yahudi cocuklari katl ettiren Arafat'i kucaklayacaklarindan eminim.

Onemli olan sozde "humanistlikleri".
Yahudi kani mi?
Statistik bir hata oraninda nasil olsa.


Related Posts with Thumbnails