shomer shabat

Çarşamba, Mart 02, 2011

HAMAS'IN SESI HA'ARETZ GAZETESININ YALANLARI

bs"d

Hamas'in Ibranice yayin organi Ha'aretz gazetesi "muthis" bir haber yayainladi.
Hatta Turkce yayin yapan bazi firsatcilar da hemen bunu yakalayip , Israil sevgilerini gostermek icin firsat buldular: "Bizim askerimizin isi oldurmek"

Turkce yayin yapan bu gazeteleri suclamiyorum, onlar yakaladiklari mansetleri yayinliyorlar. Ama onlara bu firsati veren Hamas'in sesi Ha'aretz'e ne demeli? "Aydin" Israilliler'in expresso icerken okuduklari gazete.


Once Ha'aretz'in attigi basligi vereyim:
האלוף עמידרור: צריך להכניס כדור בראש לחייל שאינו מסתער (tiklarsaniz haberin Ibranice linkine ulasirsiniz)
Bu baslik ne diyor ? "General Amidor: Taaruz etmeyen askerin kafasina kursun sikmali"

General Amidor Israil'in ulusal guvenlik danismani olmaya aday. Ha'Aretz'in (Hamas olarak telafuz ediliyor) hosuna gitmeyen bir sey var. Amidor'un kafasinda son zamanlarda Israil ordusu icinde cok fazlalasan bir bez parcasi var. Tabii boylesini onemli bir konuma gelebilecek kisinin zamaninda "Gazze'den cekilirsek, kafamiza fuzeler yagabilir" diye bir uyarida bulunmasini da artik ona karsi bir "fanatik dusunce sahibi" olarak ta kullanamayiz. Cunku hakli cikti adam.
Veya Shabat gunu ofiste telefonlara bakacak adam kalmayabilir gibi. Onu da hal etti Yahudi kafasi.

Ee ne yapmali bu adami engellemek icin?

Hah shu cumleyi soylemisti kullanmalim.
Amidor shu cumleyi kullanmis :  "חייל שלא יסתער כשיאמרו לו 'קדימה' כי הוא אומר שנהרגו שני חיילים מימיני ושני חיילים משמאלי, אז אני לא קם, במערכת צבאית נורמלית צריך להכניס לו כדור בראש, ובמערכת ליברלית צריך להכניס אותו לבית-סוהר".
Turkcesi : "Ileri" denildiginde etrafina bakip, 'sagimda iki solumda iki asker oldu' deyip "ben taaruza kalkmiyorum' derse, askeri sistemde kafasina kursun sikmali, liberal sistemde ise hapse atilmali.

Israil 'liberal" bir sistem ile isledigine gore problem yok. Emre itaatsizlik eden asker hapsi boylar. Yani bir problem olmamali. Ha'Aretz'in dunya gorusune ters gelse dahi Amidor'un ilettigi askeri ve sivil iki gercek arasinda karsilastirma.

Haydi diyelim yine Ha'aretz'in gorusune gore bu sozler agir ve yanlis. Bu sozler "Ha'mahon Ha'Israeli le'demokratya" adli orgutun 2009 yilinda yapilan toplantisinda soylenmis. Yani eger gercekten baslik attiracak degerde sozler olsalardi hemen ertesi sabah Ha'Aretz bunu yayinlamaz miydi?
Aradan 2 seneye yakin zaman gectikten sonra...

Bu acikca Hamas'in sesi Ha'Aretz ve o cizgideki mental hastaliga yakalanmis zumrenin kendi dunya gorusune (anti-Yahudi) uymayan birini durdurmak icin kullandigi taktiklerden biri.
En buyuk antisemitizmi Yahudi kisvesi altindaki Erev Rav'in yaptiginin bir ispati daha.

 
Related Posts with Thumbnails