shomer shabat

Cuma, Mayıs 31, 2013

DIRENISE DESTEK IKI YUZLULUGU

bs"d

BIRI YUVASI ICIN DIRENIYOR:







DIGERI AGACLARI ICIN:







BENIM UBER AYDIN YAHUDIM (TURKIYELI CINSI BU SEFER) EVI ICIN DIRENENE SESSIZLIGI SECERKEN AGAC ICIN DIRENEN ICIN SHABAT FILAN DINLEMEDEN YAYGARAYI BASIYOR.

IKI YUZLULUGUN MANIFESTOSU...

BIRISI CARTER DING DONG'UNA YOLLASIN

bs"d


DAHA FAZLA SOZE GEREK VAR MI?

TEKNOLOJI VE TIKUN

bs"d

                         Bu resim ile ilgili haberi en asagida bulacaksiniz. Ama bu haberi okuyunca kendi        basima gelen bir olayi da anlatmadan edemeyecegim:

Birkac hafta evvel is seyahati icin California'nin Bakersfield sehrine gitmem gerekti.
Araba ile Los Angeles'ten asagi yukari 2,5 saat mesafede bir yer.
Yol tam kovboy filimlerinden bildigimiz sahnelerden geciyor ve sansima da o gun bir ruzgar firtinasi vardi. Once Highway 5 ile kuzeye cikiyorsunuz daha sonra 99 numarali bir yol ile Bakersfield'e ulasiyorsunuz.

Tam bize "donde se arapa el vuerko" (seytanin tras oldugu yer) diye anlatilan yerlerden geciyorsunuz. Ben bu tip maceralari sevdigim icin (1986 Petra ziyaretim dahil) cok zevk ile yaparim bu yolu.

Neyse gunlerden Pazar ve telefonumdan once Galey Tzaha"l sonar "Kol be'Rama" istasyonlarina baglandim ve arabanin hoparlorlerinden radyo dinliyorum. Icimden de su ise bak ya diyorum "kalk 40 kusur sene evvel Sisli Hanimefendi sokkataki Davidiko ABD'nin Batisin'da Bakersfield diye bir yere giderken telefonundan Ibranice rado dinliyor." Kimin aklina gelirdi bu? Inanilmaz bir sey.
"Teknoloji dunyayi ufaltmak icin mi sadece?" diye dusunuyordum.
O anda klik etti.
Yahudi ogretisinin en buyuk ogelerinden biri de "TIKUN. Ha'Shem'in basladigi ve bizi ortak ettigi kainati tamamlama sureci. TEKNOLOJI ile TIKUN ayni kelime kokunden geliyor. Veya en azindan ayni sesleri kullanan kelimeler.
Mutlaka bir alaka vardir diye dusunuyordum.

Neyse,
Isim oradaki Valley Plaza Mall'unda idi ve kiosklardan birinde taze meyva satiliyordu. Bir muz aldim ve yavasca Beraha'yi soyledim kendi kendime ve ilk lokmayi daha agzima atmadan arkamdan bir "amen!". Bir dondum, asagi yukari benim yasimda bir adam, Ispanyol bir kadin ve iki cocuk.
Adam megerse 20 sene evvel buraya gelmis ve Ispanyol bu kadinla evlenmis ve aile kurmus bir Israel'li. Tamami ile kendi ailesinden de kopmus. Ama beni orada Beraha yaparken kendimi Amen demekten geri tutamadim dedi. Biraz konustuk ve bana esi ile tanismasini ve tamami ile Yahudilik'ten kopmus olmasini filan anlatti. Halbuki Bakersfield'de biraz Yahudi oldugu gibi bayaa aktiv bir de Habad varmis. Neyse, benim gibi birini mallun ortasinda bir muza Beraha yaparken gormek bayaa duygulandirdi onu. Habad ile irtibata girecegini soyledi. Esini ve ailesini sevdigini ama evde herseyin Katolik goruntusu icinde oldugunu anlatti.
Umarim Habad'a gider ve en azindan bir Beraha'ya Amen dedirtecek kadar kuvvetli ve sonmeyen bu kivilcimini canli tutmaya devam eder.

Iste Teknolji ve Tikun.

Ve yazinin en basindaki resmin haberi:

http://www.seroundtable.com/google-glass-chabad-16849.html

Pazar, Mayıs 26, 2013

BU FOTOGRAF KACA PATLAYACAK?

bs"d

Yakin tarihimize kazilmis bazi fotograflarin bedelini ogrendik.
Bazilari sunlardi:

Bir kac bin olu ile hesabi odedik:




Biz alti milyon, tum insanlik bir kac milyon olu ile hesabi odedik:


BUNUN FIYATI KAC OLU OLACAKTIR?



BU INSANLIK DUSMANLARINA YARANMAKTAN NE ZAMAN VAZ GECECEGIZ???

BIR DE YAHUDILER AKILLIDIR DIYORLAR.

BENCE EN SALAK MILLET YAHUDILER...





BEN GURION'DAN ARAP YALANLARI UZERINE

bs"d

Ibranice 52 saniyelik bir video:

https://www.youtube.com/watch?v=9hy1TL3560A&feature=player_embedded#!



Tarihte "filistin" diye bir sey olmadigi hakkinda. Hepsinin zamaninda Yunanlilar tarafindan uydurulmus bir kelime uzerine kurulmus oldugunu soyluyor.

Salı, Mayıs 21, 2013

FASIZMIN POSTALI BU SEFER PRADA

bs"d

Malum "lider"e "Fuhrer" dedigimde bozulan arkadaslar oluyor ama Fuhrer'e Fuhrer, kullandigi milis kuvvetlerine de Gestapo demezsek sadece kendimizi kandirmaya devam etmekten baska bir sey yapmamis olacagiz.

2013 ABD'sinde "sosyalizm" kiligindaki Fasizm asker postali degil Prada giyiyor.
Sag elini ileri atarak selam vermiyor, "Peace Now" mantarasi ile kabak kafali kalabaliklari arkasinda surukluyor.

2013 ABD'sinde Fuhrer rejimi vergi toplama ve kontrol etme kurumu IRS'i Gestapo'ya cevirip gercek Fashizm'i hayata getiriyor.

Bilmeyen, duymayanlar icin Fuhrer'in rejimi Conservative ve Yahudi kurumlarini IRS (Gestapo)'i kullanarak zor duruma sokmaya calisiyor.



Butun bunlar yetmezmis gibi simdi de bu haber ile iyice keyiflenebiliriz:
Anti-Israel gruplar ABD tarafindan maddi olarak desteklendiler.

Kendi rahatlarini bozan bu ufak, statistik hata boyundaki Israel adindaki ulkeyi zora sokmayi Fuhrer'i Beyaz Saray'a sokmak ile basaracaklarina inanan % 69'luk Yahudi orani "EVET AMA YETMEZ" demeye devam edecektir...




TAS TERÖRÜNE CEVAP

bs"d
Tas atan kim olursa olsun beynine kursunu yemeğe hazır olmalı.
Tas terörüne mazur kalan da tas atani mihlama özgürlüğüne sahip olduğunu bilmeli.

AVNER NETANYAHU'DAN KIDUSH HA'SHEM

bs"d

Basbakan Netanyahu'nun gecenlerde yaptigi Cin ziyareti sirasinda gerceklesen bir olay:

Antik Ohel Moshe Sinagog'unu gezerken Avner Netanyahu onlara refakat eden Shangai'daki Hahamlardan biri olan Rav Avraham Greenberg'den  bir set Tefilin rica ediyor.

Kendisine Tefilin getirilince aynen orada Israel ve Komunist Cin delegasyonlari ile basin elemanlarini sasirtan bir sekilde Tefilin'i takip, cep telefonundaki Sidur app'i ile (muze halindeki Sinagog'da Sidur olmadigindan) dua etmeye basliyor.
Bu durumdan sasiran Cin delegasyonundan biri koluna ve basina sardigi bir seritlerin ne anlama geldigine dair soru yoneltilince "bu hergun Kim'in onunde durdugumuzu bize hatirlatiyor" diye cevap veriyor.

Iste KIDUSH HA"SHEM...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=543750865668187

SHALOM'DAN ISGALCI ISRAEL

bs"d
*(Resim ile ilgili aciklama asagida)

36 bin ayak yuksekten Dogu'dan Bati'ya yol alirken yazamadan edemedim. Havaalaninda Facebook'ta Shalom'un sayfasinda asagidaki haberi gorunce dayanamadim.

Shalom gazetesi (Jstrasse'nin Turkiye subesi) yine tasi gedigine oturttu:


İsrail işgali altında yaşayan iki aşığın trajik hikayesini anlatan Filistin yapımı Omar adlı film, Cannes Film Festivali’nde büyük beğeni topladı.


Israel'i isgalci olarak tanimlkayan Yahudi ve Israel dusmanlari ile saf tutmakla yetinmeyip bir de uzerine Yahudi kanini dokerek beslenen Arap teroristleri TIRNAK ICINDE olsa dahi "Filistin ozgurluk savascilari" olarak yazmayi da unutmadilar.

Bu tip haberlere boyle deyimler ile yaklasarak kime "iyi Yahudi" olarak gorunmeye calisiyorsunuz?

Eger gercekten Arap kesimin Urdun nehri ile Akdeniz arasindaki topraklar uzerine olan tezi ile ayni fikirde iseniz o zaman lutfen en azindan onlar kadar (veya onlarin icindekiler kadar) durust olup Hayfa, Tel-Aviv ve Akko'nun da (kusura bakmayin ama Bat Yam ile Ramat Aviv'in de) Yahudi isgali altinda oldugunu kabul edin. 

Fikir birligi yaptiginiz Araplar icin Hebron ile Hertzeliya arasinda bir fark yok. Ikisi de Dar-ul Islam.
En azindan Israel'de yasayan Yahudiler'e karsi ayirimcilik yapmayin. Ya hepsinin evinden sokulmesine destek olun ya da hic birinin. Israel Yahuda Shomron'da isgalci ise Tel Aviv'de de isgalci. 

Gerci ayrimcilik "aydin"ligin golgesidir.

*Resim ile Shalom gazetesindeki haberin ilgisi, sadece Israel'i kimlerin "isgalci" olarak tanimladiklarinin altini cizmek acisindandir.

Cuma, Mayıs 17, 2013

MILLI REZALET

bs"d

Dun Erdogan ile Obama basin toplantisi yaparlarken biraz yagmur yagdi.

Bizim pacavra Obama yanindaki Marin'lere (deniz komandolarina) semsiye tutturdu.


J-STREET -- PRO WHAT?

bs"d

Diaspora'da Yahudiler 14 ve 15 Mayis (2013 le'minyanam) aksamlari Shavuot bayramini kutladik.
Israel'de sadece 1 gun kutlanan bu bayram Diaspora lagiminda iki gun.

Israel yanlisi oldugunu iddia eden, ama defalarca tam tersini ispat etmis, J-street (kri -- Jihad strasse) Demokrat partinin Yahudi uyelerini de sonunda kizdirdi. Tabii Yahudiligine deger verenleri.

Carsamba gecesi, yani Shavuot bayraminin ikinci gecesi Pro-Israel yanlisi oldugunu iddia eden bu  grup Kongre uyelerine bir yemek vermeyi, tabii Yahudi geleneklerine uygun olarak "kasher" olmayan bir Cin lokantasinda uygun buldu.

NAQBA DAY BY J-STRASSE...

Pro-neeee????


Pazartesi, Mayıs 13, 2013

MENAHEM BEGIN VS. NETANYAHU

bs"d

Netanyahu'nun Ingiltere eski Basbakani Margeret Tacher'in cenazesine ucus masraflari $127,000 imis.
Ertesi gunku toplantilarina dinlenmis olarak kalkabilmek icin cift kisilik yatak bu fiyata mal oluyormus.

Rahmetli Menahem Begin ise ABD'ye ucarken iste boyle ucuyordu: (David Rubinger'in kamerasindan)


Pazar, Mayıs 05, 2013

TURK MU, YAHUDI MI? --MENAHEM BEGIN'DEN

bs"d

Gecenlerde bazi dostlarla nir kisinin hem Turk hem de Yahudi olabilecegi veya olamayacagi konusunda bir tartismamiz olmustu.

Herkesin kendini ne gibi hissetigine saygimi vurgulayarak Menahem Begin'in "Mered" -- "Isyan" adli kitabindan bun konuda bir alinti yapiyorum:

Konu kitabin 3uncu ve "Ozgurlukte gorusmek uzere" adli  bolumunun hemen basinda geciyor.
Menahem Begin Rus calisma kampindan diger bir kampa transfer edilirken Rusya Polonya ile bir anlasma imzaliyor ve bu yuzden tum Polonya'li politik tutuklular serbest birakiliyorlar. Menahem Begin de Polonya vatandasi oldugu icin ve soy adi "B" harfi ile basladigindan listede ismi ilk sirada yer aliyordu. Ismi cagrildiginda kendisi ile birlikte tutuklu olan "Urki"lerden biri -- (adi suclardan tutuklu kisilere verilen isim):
- "o Yahudi, Polak (Lehli) degil!" diye bagiriyor.
Menahem Begin bu konuda su yorumda bulunuyor:
- "Bir Urki'nin *vatandaslik* ile *milliyet* arasindaki farki bilmesini kim bekleyebilir ki?"

Turkiye vatandasi olmak ve bundan gurur duymak ve bu ulke icin sadik vatandas olup iyi gunu ile sevinmek, kotu gunu ile uzulmek icin ille de "Turk" olmayi gerektirmiyor.
Bu yuzden ben de "Turkiye'li" terimini uygun buluyorum.

Related Posts with Thumbnails